Blog LIDERPLAST – BASTION

tamplarie pvc premium

După cum bine știm deja pe piața tâmplăriei termoizolante există o sumedenie de variante ale sistemelor de profile, și anume: cu 2, 3, 4, 5, 6 și 7-8 camere de izolare termică și fonică.

  Tehnic și tehnologic vorbind cu cât numărul de camere este mai mare și cu cât lățimea profilului crește (de la 50 mm și poate să ajungă până la 90 mm) cu atât se poate obține un transfer termic și fonic mai bun pentru o fereastră. Pentru a putea mări coeficientul de transfer termic și fonic trebuie să se utilizeze o sticlă de calitate care să fie cu 3 foi de sticlă și nu în ultimul rând sistemul de profil să fie configurat cu o a treia garnitură de etanșare între toc (elementul fix) și cercevea (elementul mobil), aspecte ce vor determina ca transferurile termice să se îmbunătățească simțitor.

Plecând de la 2 camere și ajungând până la 7-8 camere, sistemele de profile se pot clasifica în 3 mari categorii. Regăsiți mai jos exemplificări pentru fiecare categorie.

Termopane PVC
Termopan PVC – izolare termica si fonica

Categoria III: La această secțiune este vorba despre sistemele de profile LOW COST, profile care au lățimea cuprinsă între 50 mm – 65 mm care sunt cu 2, 3 sau 4 camere de izolare termică.

Aceste sisteme sunt: economice, oferă soluții tehnice limitate de construcție, oferă un transfer termic și fonic redus, nu se pot folosi sticle cu 3 foi în cadrul pachetului termopan.

Nu se recomandă folosirea acestor tipuri de sisteme de profile pentru case de locuit, blocuri, spații de birouri, școli, spitale (este vorba despre spații unde este importantă economisirea de căldură pe timp de iarnă), ci se recomandă folosirea acestora pentru hale industriale, garaje, depozite (spații unde temperatura nu este cea mai importantă atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară, etc.).

tamplarie pvc de calitate
Tamplarie PVC de calitate

Categoria II: La această secțiune este vorba despre sistemele de profile MEDIUM, profile care au lățimea cuprinsă între 70 mm  – 76 mm care sunt cu 5 și 6 camere de izolare termică și posibilitatea pentru 2 sau 3 garnituri de etanșare și unde coeficientul de transfer termic poate fi cuprins între 1,3 – 2,5 W/m2K.

Aceste sisteme sunt cele mai dezvoltate din punct de vedere tehnic și tehnologic, iar design-ul acestora fiind și el la standarde înalte. Pentru această categorie se pot oferi cele mai multe soluții tehnice și constructive mai ales din partea principalilor leaderi la nivel mondial din domeniul tâmplăriei termoizolante. În această direcție vorbim de brand-uri precum: VEKA, INOUTIC, DECEUNINCK, GEALAN, SCHÜCO, etc.

În ceea ce privește transferul termic pentru această categorie de sisteme, se pot obține valori cuprinse între 0,9 și 1,1 W/m2K în cazul în care sunt prezente următoarele caracteristici: pachet termopan cu grosimi între 24 mm și 44 mm, varianta cu 3 foi de sticlă, baghetă caldă și 3 garnituri de etanșare.

Raportul calitate – preț este ideal luând în considerare performanțele net superioare cu aproximativ 25 % – 40 % față de ferestrele low cost. Mai mult decât atât, aceste ferestre sunt cu aproximativ 8 % – 15 % mai scumpe decât cele din gama low cost. Vă putem asigura însă, că suma plătită în plus pentru ferestrele medium se va amortiza încă din prima iarnă de exploatare a acestora prin economisirea energiei/căldurii din casă.

Categoria I: La această secțiune este vorba despre sistemele de profile PREMIUM. În cadrul acestei categorii vorbim despre ferestre foarte performante, uși speciale, sisteme și soluții pentru case pasive. Lățimea acestor profile este cuprinsă între 80 mm și 90 mm, având 6, 7 sau 8 camere de izolare termică și fonică și posibilitatea pentru 3 garnituri de etanșare.

Tamplarie PVC premium
Tamplarie PVC premium

Marile coorporații în acest domeniu alocă anual sume de ordinul miliardelor de Euro în cercetări științifice, proiecte de dezvoltare a proceselor de producție, laboratoare de testare, toate acestea având scopul de a obține cei mai buni coeficienți de transfer termici și fonici.

Categoria ferestrelor premium se folosește pentru construcția de case pasive și case cu un coeficient de transfer termic începând de la 0,50 W/m2K și poate să ajungă până la 0,95 W/m2K, și nu în ultimul rând se pot obține între 20 – 24 db.

Mare Atenție: În cazul celor 2 categorii, II și I grosimea pereților exteriori ai profilelor nu trebuie să fie mai subțiri de 2,8 mm, și să fie în același timp profile de clasa A.

Compania LIDERPLAST prelucrează uzual 3 sisteme de profile premium din cadrul categoriei I, și anume: 

  • INOUTIC/DECEUNINCK EFORTE 84 mm (cu 3 garnituri de etanșare)
  • VEKA 82 mm (cu 3 garnituri de etanșare)
  • GEALAN 82 mm (cu 3 garnituri de etanșare)

 

Sperăm, că acest articol informativ redactat de către ECHIPA LIDERPLAST vă va ajuta în alegerile dvs. vis-a-vis de tâmplăria termoizolantă pentru căminul dvs.

 

GÂNDEȘTE PE TERMEN LUNG! ALEGE INTELIGENT! UȘUREAZĂ-ȚI MUNCA! CUMPĂRĂ ONLINE de pe WWW.LIDERDOORS.RO!!! 

office@liderplast.ro

office@liderplast.eu