Blog LIDERPLAST – BASTION

Tamplarie PVC & Aluminiu de calitate

În România se poate observa cu ușurință, că viitorul este al tehnologiilor moderne de construcții.

TÂMPLĂRIA CU GEAM TERMOPAN’ reprezintă un capitol foarte important în cadrul acestor tehnologii. Ferestrele putând astfel să reprezinte poarta deschisă către: PIERDERILE TERMICE și POLUAREA FONICĂ.

Într-o lume tot mai modernă, dinamică, mai ’’stresantă’’ este din ce în ce mai necesar să încercăm să ne asigurăm un confort în cadrul locuinței noastre, în spații comerciale sau oriunde ne desfășurăm activități de recreere sau de muncă. Din păcate, o mare barieră în calea realizării acestui aspect o reprezintă nivelul economic scăzut al țării noastre.

Nu este cel mai ușor să ne hotărâm CE cumpărăm?, CE firmă contactăm? CE informații cerem? etc. De cele mai multe ori, plini de nesiguranță sau obosiți tindem să alegem cu ochii închiși, riscând astfel să nu achiziționăm produsul care să dețină calitățile necesare/dorite.

Mai jos, vom încerca să vă prezentăm pe scurt câteva noțiuni și repere care să vă ghideze în alegerile dvs.

ALUMINIU sau PVC

PVC-ul sau așa numitul policlorura de vinil reprezintă un izolator termic deosebit în comparație cu ALUMINIUL. Un sistem de profil din aluminiu care să respecte aceleași standarde termice ca și pe cele ale PVC-ului este dublu ca și preț. Aluminiul se pretează pentru lucrări la care PVC-ul nu este indicat, și anume: pereți cortină și panouri foarte mari (vitrine).

Idea de bază este, că trebuie să folosim lucrul potrivit la momentul și locul potrivit.

Tâmplăria ta din PVC este formată din: profil + geam termopan + feronerie + execuție = montaj.

1.Profilul din PVC:

Pentru construcțiile civile se recomandă folosirea profilelor din PVC care au un coeficient de transfer termic cuprins între 1.4 W/m2k – 1.1 W/m2k.  Coeficientul variază în funcție de numărul de camere și grosimea profilului. Cu cât acestea sunt mai mari, cu atât transferul termic este  mai mic. Printre alte avantaje ale profilelor din PVC se numără și cele de mai jos:

  • protecție la incendii
  • profilul se autostinge încă de la începutul incendiului
  • durabilitate
  • profilele din PVC au o durată de viață de peste 50 ani
  • Materialul din care este produs profilul conține aditivi care anulează tendința de deformare în timp a profilului, aditivi care anulează efectul razelor de soare ce conduc spre îngălbenirea și îmbătrânirea sistemului de profil, ingrediente care îl transformă dintr-un material casant într-unul ductil și ușor de prelucrat.

2.Geamul Termopan:

Luând în considerare faptul că cea mai mare pierdere termică se face prin geam, calitatea acestuia este decisivă în vederea obținerii unui transfer termic cât mai mic = costuri minime pentru încălzire = confort maxim.

De asemenea, calitatea pachetului termopan și izolarea fonică va avea un rol important pentru atingerea confortului dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *