Blog LIDERPLAST – BASTION

Tamplarie PVC & Aluminiu

În momentul în care doriți să achiziționați sau să vă schimbați tâmplăria vă recomandăm să luați în considerare sfaturile menționate mai jos:

Garanția și durata de viață pe care o oferă furnizorul de profile.

De exemplu, compania LIDERPLAST oferă pentru sistemul de profile VEKA (lider mondial) următoarele:

– garanție profile: 25 ani

– durată de viață: 50 ani

Garanția și durata de viață pe care o oferă furnizorul de sticlă.

De exemplu, pentru sticlă furnizorul nostru GUARDIAN, Belgia oferă următoarele:

– garanție sticlă: 5 ani

– durată de viață: 20 ani

Garanția și durata de viață pe care o oferă furnizorul de feronerie.

De exemplu, pentru feronerie furnizorii noștri Roto și Winkhaus, Germania oferă următoarele:

– garanție feronerie: minim 2 ani

– durată de viață: 20 ani

Sigilantul pe care compania  LIDERPLAST îl folosește în producție se numește I.G.K (proveniență germană).
De asemenea, este indicat clienților să se adreseze unui producător de tâmplărie renumit care să dețină o fabrică dotată cu utilaje automatizate, și unde munca omului se rezumă doar la asamblarea produselor, ambalare și livrarea acestora. Acest aspect va conduce spre obținerea unor produse calitative și la standarde înalte. Totodată, clientul mai are posibilitatea de a colabora cu parteneri autorizați ai acestor producători care dețin fabrici automatizate.
Este de preferat să nu se colaboreze cu dealeri/reprezentanți neautorizați care nu dețin magazine de prezentare cu produsele lor, și se mai recomandă a se pune accent pe istoricul companie de la care se achiziționează tâmplăria din PVC sau Aluminiu.

Montaj tamplarie
Montaj tamplarie

În ceea ce privește montajul ferestrei sau al ușii, acesta trebuie realizat de către o echipă autorizată de către producătorul de tâmplărie.  Trebuie respectată această procedură, întrucât 50 % din calitatea de funcționalitate a ferestrei sau ușii se datorează montajului.
În momentul în care consumatorul achiziționează ferestre/uși, trebuie să mai solicite de la producător și performanțele tehnice ale produselor achiziționate (ex: coeficient de transfer termic între 0,7 K/m2 – 1,3 K/m2 – pentru clima din România și izolarea fonică, decibeli între 28 dB – 48 Db).
Pentru evitarea situațiilor neplăcute, se recomandă tuturor consumatorilor să solicite din partea producătorului/vânzătorului întocmirea unui contract, factură, certificate pentru produse, respectiv garanție pentru produsele livrate. Documentul de garanție al produsului reprezintă o componentă foarte importantă, întrucât prin intermediul acestuia, în caz de neconformități ale produselor achiziționate, consumatorul are posibilitatea să-și exercite drepturile față de producător prin temei legal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *