Blog LIDERPLAST – BASTION

Usi din termopan exterior

Majoritatea celor care aleg uși din termopan pentru exterior se bazează pe o serie de calități ale acestora. Printre acestea se numără:

  1. Ușurința folosirii și păstrării acestora. Ușile din termopan sunt realizate din PVC, un material ușor, care nu necesită întreținere specială (acestea putând fi curățate chiar și cu o cârpă umedă).
  2. Reprezintă o opțiune mai ieftină. Aceste modele au devenit atât de populare tocmai din considerentul, că reprezintă o alternativă mai puțin costisitoare la ușile din lemn. Atunci când un potențial client are bugetul limitat pentru construcția sau renovarea casei, ușile din termopan reprezintă o soluție viabilă luând în considerare și raportul calitate – preț.
  3. Sunt prietenoase cu mediul. Aici nu facem nicio referire la materiale, ci la faptul, că pot fi reciclate, iar greutatea mică face transportul mai ușor.
  4. Ușile de exterior din PVC – excelente pentru reabilitarea termică.

În majoritatea cazurilor, locuințele nou cumpărate au nevoie să fie reamenajate. Astfel, în cazul în care se dorește mărirea eficienței energetice, un prim pas important în procesul de reabilitare termică este reprezentat de alegerea modelului de tâmplărie exterioară care va fi montată în golurile din zidărie. În această direcție, piața de profil este foarte generoasă din acest punct de vedere. Tocmai din acest considerent, înainte de a ne decide din ce material dorim să fie executate ferestrele și ușile exterioare, este necesar să ne documentăm cu privire la aceste produse.

Dacă optăm pentru ușile de exterior din PVC vom realiza, că raportul calitate – preț este unul foarte bun, modelele de tâmplărie exterioară cu geam termoizolator fiind cunoscute ca având unul dintre cele mai mici prețuri. Pe piața de profil există numeroase companii care produc și comercializează  uși de exterior din PVC începând de la configurațiile standard (profile PVC cu 2 sau 3 camere) până la cele mai complexe și mai costisitoare (care au în interior 4 sau 5 camere). Spațiul din interiorul pofilelor din care sunt confecționate ușile de exterior din PVC dețin proprietăți termoizolatoare și de izolare fonică.

Acest tip de tâmplărie de exterior din PVC executat și montat corect are capacitatea de a oferi un foarte bun coeficient de transfer termic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *